Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посадовець заповідника "Биківнянські могили" допустив вирубку тисяч дерев

Четвер, 13 грудня 2018, 17:12

Київська прокуратура повідомила про підозру посадовцю Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили", який допустив вирубку майже 2 тисяч дерев.

Про це 13 грудня повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Підозру оголосили начальнику відділу матеріально-технічного та господарського забезпечення.

Зокрема, між заповідником та товариством був укладений договір на видалення зелених насаджень, які втратили здатність виконувати свої корисні, захисні, санітарно-гігієнічні, естетичні функції, є сухостійними та аварійно-небезпечними.

Посадовець мав забезпечити виконання робіт, але не проконтролював дії підрядника, внаслідок чого вирубали 1802 неушкоджених дерев.

Такі дії спричинили збитків на суму понад 3,6 млн гривень.

Чиновника підозрюють у вчиненні злочину за  ч. 2 ст. 367 КК України, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.

На даний час вирішується питання про обрання посадовцю запобіжного заходу.

Також в межах розслідування буде також надана правова оцінка діям службових осіб товариства, яке займалось порубкою лісу.

"Биківнянські могили" — заповідник національного значення, найбільше в Україні місце поховання жертв масових політичних репресій 1937—1941 років. 

У Биківнянському лісі знаходився об'єкт спеціального призначення НКВС, де у 1930-1940 роках відбувалися масові захоронення розстріляних та закатованих. 

Биківнянський ліс став місцем упокоєння для понад 100 тисяч розстріляних осіб.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...