Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ: Дані військових установ Львівщини могли потрапити спецслужбам РФ

П'ятниця, 14 грудня 2018, 13:15

Служба безпеки України викрила комерційну структуру, яка заволоділа базами даних та масивами інформації державних установ, військових підрозділів і підприємств на Львівщині.

Про це у п’ятницю повідомляє СБУ на своїй сторінці у Facebook.

Вказується, що комерсанти заволоділи інформацією за допомогою забороненого в Україні програмного забезпечення "Парус" та "Афіна", внесених до санкційних списків.

Комерсанти, за версією СБУ, під час виконання робіт у цих установах встановлювали заборонені програми для копіювання інформації.

"Використання цих шкідливих програм дало можливість зловмисникам несанкціоновано отримати доступ до інформаційно-телекомунікаційних систем понад ста державних та військових установ, підприємств та організацій", - йдеться у повідомленні СБУ.

"Враховуючи те, що програмне забезпечення "Парус" та "Афіна" поширюється та оновлюється з серверів, які територіально розташовані в РФ, через дії зловмисників створено передумови для витоку інформації з обмеженим доступом. Викрадені, за допомогою російських програм, бази даних стали доступними для країни-агресора та можуть бути використані на шкоду національній безпеці держави",- заявили в СБУ.

Силовики відкрили кримінальне провадження за ст. 359 Кримінального кодексу України.

"Зокрема перевіряється версія щодо передачі незаконно скопійованих даних до спецслужб країни-агресора", - повідомляє СБУ.

Раніше Нацполіція повідомила, що ліквідувала діяльність злочинної групи, яка організувала масштабні шахрайські фінансові біржі і діяла в кількох областях України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: