Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УПЦ МП: Ієрархи, які беруть участь у соборі, вже не мають до нас відношення

Субота, 15 грудня 2018, 16:18

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря) заявив, що ієрархи московського патріархату, які беруть участь в об'єднавчому соборі в суботу, більше не мають відношення до УПЦ МП.

Про це він сказав у коментарі BBC News Україна.

За словами Климента, ті ієрархи УПЦ МП, які беруть участь в об'єднавчому соборі "створюють нову церкву і туди переходять".

На питання, чи будуть прийняті щодо них якісь санкції, він сказав: "До нас вони більше не мають відношення".

"Якби вони були в УПЦ, то на них могли б розповсюджуватись якісь дії", - додав представник УПЦ МП.

"Ми лише констатуватимемо, що вони перейшли в розкол, і повідомимо помісні церкви, що в диптиху канонічних єпископів України вони більше не значаться", - сказав архієпископ.

Він додав, що посади, яку ці ієрархи займали в УПЦ МП стануть вакантними.

"У даному випадку, люди самі захотіли відлучити себе від своєї церкви. Нам залишається це лише з сумом констатувати", - сказав Климент.

Раніше повідомлялося про двох представників УПЦ МП, які беруть участь у соборі – митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського УПЦ (МП) Олександра (Драбинка), а також митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Разом з тим, митрополит Черкаський та Канівський УПЦ МП Софроній (Дмитрук), який раніше заявляв про свою підтримку створення автокефальної церкви в Україні, повідомив ВВС News Україна, що не приїхав на об'єднавчий собор через хворобу.

"Я хворий і тому не приїхав на собор. Вчора і сьогодні лежу. Якби мав намір їхати і був здоровий, то поїхав би", - сказав він.

Водночас запрошений на собор архімандрит Кирило Говорун заявив ВВС News Україна, що не зміг на нього потрапити.

Він повідомив, що отримав запрошення до участі в цьому заході як експерт. Та прибувши до Софії Київської, архімандрит не знайшов себе у списках і не зміг потрапити на собор.

Кирило Говорун свого часу був головою відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП, а також деякий час працював у структурах РПЦ. Зараз же є професором університету Лойола-Мерімаунт у США.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування