Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенка на Об'єднавчому соборі посадили у "президію"

Субота, 15 грудня 2018, 13:59
Порошенка на Об'єднавчому соборі посадили у президію
фото - прес-служба президента

Президент України Петро Порошенко присутній у якості гостя на Об'єднавчому соборі

Фотографію із Софійського собору, де проходить зібрання, 15 грудня розмістив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко. 

Як видно з фото, Порошенко сидить за столом "президії", поруч з екзархами, митрополитом Емануїлом Гальським - повіреним Вселенського патріарха, який очолює роботу Собору, Філаретом і Макарієм.

По праву руку від президента у президії сидять екзархи Константинопольські  архієпископ Даниїл та єпископ Іларіон. По ліву руку від митрополита Філарета та Макарія сидять митрополит УПЦ МП Симеон Вінницький та Екзарх Константинопольського Патріарха в Греції митрополит Адріанопольський Амфілохій. 

На Соборі присутні представники УПЦ МП - митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ (МП) Олександр (Драбинко), а також митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Про реєстрацію представників УПЦ МП на Собор повідомив протоієрей УПЦ КП Богдан Тимошенко, опублікувавши фото на своїй сторінці в Facebook.

Зауважимо,  що на території Софії Київської відсутній мобільний зв'язок та інтернет. 

Як зазначає кореспондент УП, відправити повідомлення чи додзвонитися до когось з делегатів Собору жодному з десятків журналістів за кілька годин не вдалося.  За деякими даними, перед входом до Софії на Собор всіх архієреїв попросили здати мобільні телефони. 

Читайте також:

Претенденти на Київський престол. Хто очолить незалежну українську Церкву

Томос для України. Що буде з церквою після отримання автокефалії

Свято наближається. Коли в Україні з'явиться самостійна Церква

Нагадаємо, 15 грудня у Києві проходить Об’єднавчий Собор Українського Православ’я, де 192 делегати обирають предстоятеля Української Православної Церкви. 

Участь у Соборі беруть церковні ієрархи, священики та миряни, які представляють три православні церкви, які існують в Україні – УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП. 

За даними Київської Патріархії, перші дві церкви схвалили участь у соборі на рівні своїх Архієрейських соборів, а УПЦ МП представлена окремими представниками єпископату, кліру та мирян.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування