Білий дім може призупинити роботу уряду через розбіжності щодо кордону з Мексикою - ЗМІ

Понеділок, 17 грудня 2018, 05:17

Білий дім США і низка федеральних відомств почали завчасну підготовку до можливого призупинення роботи уряду через розбіжності між республіканцями і демократами щодо будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Про це пише газета The Washington Post, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними видання, призупинення роботи низки відомств може початися 22 грудня, якщо республіканцям на чолі з Трампом не вдастся домовитися з демократами, які не підтримують виділення 5 млрд доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

"Ми плануємо зробити все необхідне для будівництва стіни на кордоні", - заявив в інтерв'ю CBS старший радник Білого дому Стівен Міллер. На питання про можливе призупинення роботи, він відповів: "Якщо до цього дійде справа".

Водночас лідер меншості в Сенаті Чарльз Шуммер заявив, що "Трамп не отримає стіну у будь-якій формі". 

Демократи пропонують закласти на будівництво бар'єрів 1,3 млрд доларів.

WP з посиланням на аналітиків зазначає, що мова може йти про часткову, а не повну зупинку роботи уряду, яка зачепить правоохоронні органи, відомства з питань нацбезпеки. Вона може тривати від кількох днів до кількох тижнів.

Перед цим президент США Дональд Трамп пригрозив лідерам Демократичної партії призупиненням роботи уряду.

"Якщо у нас не буде безпеки на кордоні, ми зупинимо роботу уряду", - заявив він.

Держфінансування низки відомств у США припиняється 21 грудня. Призупинення роботи уряду виникає, коли Конгрес не приймає або президент не підписує законопроект про асигнування для роботи міністерств і відомств.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування