Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Епіфаній: Ми повинні повернути окупований Крим

Понеділок, 17 грудня 2018, 10:30

Предстоятель єдиної Православної церкви України митрополит Епіфаній заявляє, що Україна має повернути окупований Крим і частково окупований Донбас.

Про це він сказав в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Ми маємо окупований Крим, ми повинні його повернути, ми маємо частково окупований Донбас, і ми віримо, що Господь за нашими молитвами пошле нам довгоочікуваний справедливий мир", - сказав Епіфаній.

Він додав, що буде "виважено працювати на розбудову церкви, яка буде духовною основою та опорою нашої української держави у цей нелегкий час випробувань".

"Нам потрібно довершити повноцінне єднання. Ми отримуємо томос, формуємо усі відповідні керівні органи цієї церкви. Це практично нова структура. Є багато роботи з формування. Але ми будемо це робити спокійно, мудро, виважено, тому що потрібно працювати так, щоб це об’єднувало, а не роз’єднувало", - сказав митрополит.

 Він також додав, що продовжить спілкування з представниками УПЦ МП.

"Коли буде томос, це буде свідченням того, що ми насправді є автокефальною незалежною церквою. Тоді ми почнемо працювати, спілкуватися, запрошувати, проявляти нашу любов і взаємоповагу", - сказав Епіфаній.

Він вважає, що таким чином представники УПЦ МП поступово перейдуть в українську церкву.

"Думаю, поступово вони зрозуміють, що немає іншого виходу, як бути у цій єдиній українській церкві й спільно будувати наше майбутнє", - підсумував Епіфаній.

15 грудня Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

Президент Петро Порошенко представив його як митрополита Київського і всієї України

Також після обрання нового глави УПЦ глава УПЦ МП Онуфрій офіційно втратив титул митрополита Київського.

Після обрання Епіфаній закликав архієреїв та вірян приєднатися до новоствореної церкви.

Читайте також: 

Митрополит Київський Епіфаній. Як в Україні з'явилася автокефальна Церква

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...