В українському МЗС відреагували на "лякалки" Лаврова

Понеділок, 17 грудня 2018, 19:53

Міністерство закордонних справ України назвало черговою інформаційною операцією заяву міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про нібито підготовку провокації на кордоні з Кримом.

Про це повідомляє прес-служба відомства.   

"В Україні вже навіть не здивовані, наскільки російська дипломатія перетворилася на знаряддя брехні Кремля, звинувачуючи Україну у "підготовці провокацій". Але це – чергова інформаційна операція", - пояснили в МЗС.

Там нагадали, що насправді, це Росія розгорнула на кордонах з Україною понад 80 тисяч військ у повній бойовій готовності, розмістила ракетні комплекси "Іскандер", передислокувала на територію Криму 100 бойових літаків нового типу Су-27 та Су-30, які здатні діяти на всій глибині чорноморського регіону та майже всій території України. За останні два місяці кількість російських танків на кордоні збільшилась на 300 одиниць, а 25 листопада 2018 року Москва вчинила відкриті акти збройної агресії біля Керченської протоки та у Чорному морі.

"Тепер міністр Сергій Лавров лякає Україну і міжнародне співтовариство "провокаціями", шукаючи пропагандистсько-дипломатичне прикриття мілітаризації Росією окупованого Криму, Донбасу та розгортанню на кордонах України свого наступального потенціалу", - наголосили у відомстві.

Там запевнили, що "чергова брехня РФ буде спростована" схваленням резолюції ГА ООН "Проблема мілітаризації АР Крим та міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів".

Нагадаємо, 17 грудня Лавров заявив, що Україна нібито готує провокацію на кордоні з Кримом, і що відповідь на це буде "мало не покажеться".

"На останню декаду грудня Порошенко планує і збройну провокацію на кордоні з Російською Федерацією, на кордоні з Кримом. Він отримає відповідь – мало не покажеться, я вас запевняю", - сказав Лавров.

Секретар ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов назвав таку Лаврова "бредом седого мерина".

Нагадаємо, Росія вже давно розпускає чутки про те, що Україна готує провокації на кордоні РФ.

Зокрема представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Україна нібито готує збройну провокацію на Донбасі для наступу на маріупольському напрямку з виходом до кордону з Росією.

5 грудня Захарова сказала, що Україна нібито перекидає війська до лінії розмежування на Донбасі і готує провокації із застосуванням хімічної зброї.

Як повідомлялося, 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом із 24 моряками.