Росія спростила прийом в громадянство для українців

Вівторок, 18 грудня 2018, 10:11

Держдума Росії наділила президента правом визначати категорії іноземних громадян і осіб без громадянства, які мають право подати заяву на отримання російського громадянства в спрощеному порядку.

Урядовий законопроект прийняли в третьому, заключному, читанні 18 грудня, повідомляє ТАСС.

Згідно з пояснювальною запискою, це дозволить прийняти до громадянства РФ в першу чергу осіб, що проживають "в країнах зі складною суспільно-політичною і економічною обстановкою, де відбуваються збройні конфлікти або неконституційна зміна політичного режиму".

За словами глави комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леоніда Калашникова, законопроект допоможе вирішити питання отримання російського громадянства в першу чергу біженцями з України.

Також законопроект спрощує цю процедуру і для учасників держпрограми зі сприяння добровільному переселенню в РФ співвітчизників, що проживають за кордоном.

Згідно з документом, осіб, які увійдуть у визначені президентом категорії претендентів на отримання громадянства за спрощеною схемою, звільнять від наступних обов'язкових вимог: п'ятирічний термін проживання на території РФ, наявність підтвердженого законного джерела коштів для існування, вихід з наявного іншого громадянства, знання російської мови.

За словами першого заступника керівника фракції "Єдина Росія" Андрія Ісаєва, повідомлення про вихід з громадянства іноземної держави особливо актуальне для громадян України.

"У Росії їх перебуває, за різними оцінками, 3-4 мільйони, і деякі не збираються повертатися в Україну. Однією з вимог для отримання громадянства є вихід з громадянства іншої держави, але українська влада не поспішає [його] підтверджувати", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії хочуть спростити прийом у громадянство для українців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...