Журналісти знайшли вілли, які Продану в Туреччині купив кум

Вівторок, 18 грудня 2018, 14:01
Журналісти знайшли вілли, які Продану в Туреччині купив кум
Facebook Мирослав Продан

На сестру й кума екс-керівника Державної фіскальної служби Мирослава Продана записано дороге житло, зокрема квартира в Києві, будинок під Києвом і дві вілли в турецькому Бодрумі.

Журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" знайшли закордонну нерухомість, автомобілі та бізнес Продана, які за версією слідства він оформлював на довірених осіб.

Правоохоронці інкримінують Продану незаконне збагачення на 86 млн грн. Солом’янський райсуд Києва 4 грудня віддав його на поруки 11 нардепів.

Згідно з декларацією, Мирослав Продан проживає у квартирі площею 110 кв м у столичному ЖК "Лідер", що може коштувати 180 тисяч доларів. Квартиру оформили на сестру чиновника Валентину Когут наступного тижня після призначення і переїзду Продана до столиці.

Валентина Когут живе в невеличкому будинку у Могилеві-Подільському і працює на місцевому ринку продавчинею. Знімальна група Bihus.info зустріла її на ринку, але жінка відмовилась коментувати походження коштів на придбання столичної квартири.

Сам Продан письмово пояснив, що його сестра та її чоловік мають магазин і виробництво тротуарної плитки в Могилеві-Подільскому, тому змогли придбати квартиру для сина, який навчається в Києві. А Продан туди переїхав, бо в його племінника є місце в гуртожитку.

Будинок, де живе Продан
Будинок, де живе Продан
Bihus.info

Також у справі Продана фігурує його кум Максим Павицький.

У відкритий доступ потрапило листування Продана з Павицьким, достовірність якого підтвердив керівник САП Назар Холодницький.

У 2017 році Максим Павицький придбав будинок площею 450 кв м по-сусідству з генпрокурором Юрієм Луценком у селі Стоянка.

Дім у Стоянці
Дім у Стоянці
Bihus.info

Будівельники свідчили, що ремонт робили для "високопосадовця". Листування показує, що ремонтні роботи в цьому будинку курувала дружина Продана. Але сам Продан запевнив, що його дружина – дизайнерка і просто консультувала Павицького щодо інтер’єру.

Такий дім коштує понад 500 тисяч доларів, а Павицький за останні 20 років заробив офіційно у 27 разів менше – лише 480 тисяч гривень, його дружина – 170 тисяч гривень.

За даними слідства, Павицький ще придбав дві вілли в Туреччині. Знайти їх у Бодрумі журналістам допомогли фотографії, які Павицький надсилав Продану.

 

У комплексі La Villas Yalikavak забудовника MAVI Bodrum 4 будинки, два з них придбав Павицький.

 

У кожній віллі по 5 спальних кімнат. На першому поверсі приватний басейн, сад із краєвидом на Егейське море та гори, а також гараж для трьох автомобілів. На другому – лаундж-зона з каміном і турецька баня.

 

За даними слідства, Павицький вирішував із Проданом у "Телеграмі" і бізнес-питання. Він просив у екс-голови ДФС знайти людину в "архітектурі", яка дасть дозвільні документи на реконструкцію нежитлових приміщень. Йшлося про вінницький ЖК "Набережний Квартал 2", який будують на вулиці Чорновола.

Фірма Павицького "ТЦ Набережний", інвестувавши у будівництво ЖК, отримала майже 3 тисячі кв м нежитлових приміщень. За версією правоохоронців, гроші на цю інвестицію насправді належать Продану.

 

Продан у декларації вказав три автомобілі в оренді: Mercedes GLE 350-D (2017 р. в.) та дві Toyota Land Cruiser (2017-го і 2008 років). Автівки належать ТОВ "Антей".

Ринкова вартість цих авто – майже 200 тисяч доларів. Оренда за ринковими цінами – 30 тисяч доларів на рік, що в 3 рази перевищує зарплату Продана на посаді очільника ДФС.

Продан запевнив, що винаймав автомобілі в оренду за ринковою вартістю, хоча в декларації не вказав жодних витрат на оренду транспортних засобів.

Керівником ТОВ "Антей" на момент купівлі автомобілів бізнес-класу значився Юрій Ларін. Він відмовився коментувати.

А журналістам орендувати авто в компанії не вдалося: працівники відмовлялися говорити телефоном, а за юрадресою нікого з персоналу не було.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News