Насіров хоче відсудити 1 млн у лікаря, який назвав його діагноз фейком

Середа, 19 грудня 2018, 11:16
Насіров хоче відсудити 1 млн у лікаря, який назвав його діагноз фейком

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що у середу о 14.00 в Шевченківському райсуді Києва розглядатиметься справа лікаря, який свідчив по кримінальному провадженню Романа Насірова.

Про це вона написала у Facebook.

За її словами, мова йде про лікаря, інтервенційного кардіолога, який працює в Інституті кардіології ім. академіка М.Д. Стражеска Максима Соколова.

Зазначається, що детективи Національного антикорупційного бюро України зверталися до його інституту з проханням здійснити обслідування стану здоров’я Насірова.

"Пізніше, як голова комісії, він давав свідчення у суді по справі Насірова. Перебуваючи під присягою і відповідаючи на запитання судді він озвучив факти про стан здоров’я Насірова", - розповіла Супрун.

Вона додала, що згодом екс-фіскал подав цивільний позов до суду, бо ці дані розголосили без його дозволу, а також паралельно його адвокати подали в поліцію заяву про порушення кримінальної справи з тієї ж причини.

"У суді від лікаря Насіров вимагає 1 000 000 грн відшкодування", - йдеться у повідомленні.

"Київський окружний адміністративний суд вже виніс рішення поновити Насірова, підозрюваного у корупційних злочинах, на посаду голови ДФС України. А по лікарю, який свідчив згідно з чинним законодавством, далі відбувається судове провадження і може бути винесений вирок виплатити величезну суму особі, яка підозрюється у розкраданні мільярдів коштів платників податків", - заявила Супрун.

Вона закликала небайдужих людей прийти до суду і підтримати лікаря і не допуститу тиску і залякування.

Як повідомлялося, раніше комісія Міністерства охорони здоров'я не підтвердила діагнозвідстороненому голові ДФС Роману Насірову, який йому поставили у клінічній лікарні "Феофанія".

Як відомо, 2 березня затримали Насірова на території "Феофанії" за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України ( "Зловживання владою і службовим становищем").

Медичний персонал лікарні намагався обмежити доступ детективів НАБУ в палату, в якій перебував голова ДФС, посилаючись на важкий стан його здоров'я.

Після вирішення питання про доступ до палати, в якій перебував Насіров, детективи НАБУ повідомили йому про підозру.

Однак підозрюваного не перевели в установу тимчасового тримання у зв'язку з інформацією про нібито різке погіршення стану його здоров'я.

Однак обстеження в іншому спеціалізованому медичному закладі діагноз лікарів з КБ "Феофанія" не підтвердило, зазначали в НАБУ.

11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, та наказав виплатити йому компенсацію у 184 тисячі гривень.

Уряд планує оскаржувати це рішення.

Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Кабінет міністрів звільнив його ще 31 січня 2018 року.

Читайте також: Камбек Насірова: хто сяде у крісло голови ДФС

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...