В Ірпені депутати за хвилину прийняли вигідний забудовникам генплан

Четвер, 20 грудня 2018, 10:02

Депутати Ірпінської міської ради проголосували за генплан, який збільшує дозволені під висотну забудову землі у кілька разів.

Про це повідомляє "Україна молода".

"29 із 36 депутатів проголосували без обговорення за оновлений Генеральний план. Проти не проголосував ніхто із депутатів, четверо не взагалі не натискали кнопки, хоча зареєструвалися, а 3 депутати не з’явилися", - зазначили журналісти.

Після засідання депутати міської ради, виконувачка обов’язків міського голови Анастасія Попсуй та їх прихильники втекли від активістів через запасний вихід.

Повідомляється, що документ легалізовує багатоповерхівки та забудову зеленої зони. 

 

Однак міськрада не оприлюднила текст пояснювальної записки до генплану та остаточне креслення карти.

Сесія міськради в Ірпені збиралася 19 грудня. На прийняття рішення щодо генерального плану депутати  витратили  23 секунди.

Через прийнятий документ під будівлю прийшли місцеві мешканці і оголосили протест.

На думку активістів, влада не провела загальноміські громадські слухання стосовно цього документу, а замінила їх фейковими зборами за рахунок адмінресурсу та тітушок.

Активісти вимагають від місцевої влади припинити знищувати ліси навколо міста, а також заборонити висотну забудову в кварталах, визначених для індивідуальної забудови.

Протестуючі обіцяють звернутися до суду через таке рішення. Їх не пускали до приміщення міськради.

Зокрема, проїзд до міської ради перегородили автівкою, а двері будівлі зсередини заблокували невідомі особи.

Щоб потрапити всередину, їм довелося виламати заблоковані двері. У залі міськради відбулась штовханина, проте невідомим особам все таки вдалося відтіснити протестуючих.

На думку активістів, депутатів "захищали" групи чоловіків спортивної статури – "тітушки". Серед них впізнали голову муніципальної варти міста.

Водночас місцева поліція повідомила, що активісти порушували публічний порядок під час роботи депутатів міськради. 

Правоохоронці стверджують, що на засідання Ірпінської міськради прибули близько 60 осіб, які заважали роботі  депутатів, не давали можливості проголосувати та прийняти рішення щодо генерального плану забудови міста.

"Працівники поліції спільно з бійцями батальйону поліції особливого призначення та муніципальною вартою забезпечили публічну безпеку під час голосування", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пів сотні людей, які порушували публічний порядок, доставили до відділу поліції. 

Також правоохоронці доставили до Бучанського відділення поліції до 20 громадян, які у місті Буча "знесли 10 м паркану місцевому жителю за те, що чоловік, на їхню думку, отримав земельну ділянку незаконно".

Ймовірно йдеться про бізнесмена Олексія Зіневича, який написав у Facebook:"У мене вдома стрілянина. 30 людей в масках з бензопилами приїхали до мене під будинок ламають паркан".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...