Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАЗК заявляє, що до нього увірвалися невідомі через нардепа від БПП

Четвер, 20 грудня 2018, 16:09

Нацагентство із запобігання корупції заявляє, що у четвер в обід до його будівлі увірвалася група осіб, яка намагалася примусити НАЗК діяти в їхніх інтересах.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Сьогодні до приміщення Національного агентства увірвалася група осіб, яка намагалася примусити представників Центрального органу виконавчої влади діяти в їхніх інтересах", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК "Українській правді" розповіли, що до них у приміщення "увірвалися" 5-6 осіб, які представилися активістами кількох громадський організацій – "Стоп нелегал", "Народ проти корупції" тощо. Вони вимагали винести на розгляд засідання НАЗК декларацію нардепа з фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Павелка.

"Вони намагаються втягнути нас у корпоративний конфлікт, до якого НАЗК не має жодного відношення", - поскаржились в агенції.

За словами співрозмовника УП, люди, що прийшли, піднялися на п’ятий поверх будівлі і вже зайшли до приймальні голови агенції. Але потім прийшла поліція і вивела їх.

"Національне агентство завжди відкрито до співпраці з журналістами та представниками громадських організацій та рухів. Однак така співпраця має відбуватись виключно на засадах добросовісного виконання сторонами їх професійних обов'язків з дотриманням вимог законодавства, норм професійної етики", - заявляють в агентстві.

Як відомо, активісти вважають, що хоча перевірки НАЗК і показали конфлікт інтересів у діяльності Павелка, проте передавати ці відомості до суду агенція не поспішає. Антикорупційному відомству закидають, що воно навмисно затягує перевірки, щоб справа Павелка не пішла до суду з причини застарілості.

Окрім депутатства, Павелко є президентом Федерації футболу України і членом ради директорів прибуткової організації UEFA Events SA.

Як повідомлялося, Павелко веде розкішне життя - орендує житло за $17 тисяч, дарує цивільній дружині Bentley та коштовності, відпочиває в найдорожчих готелях світу та має інші незадекларовані витрати на 20 мільйонів гривень.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...