США і ЄС закликали Росію звільнити кримського татарина Бекірова

П'ятниця, 21 грудня 2018, 05:12

Посольство США в Україні закликало РФ звільнити кримськотатарського активіста Едема Бекірова та усіх українських політв'язнів.

Про це йдеться у заяві посольства у Twitter.

Ми закликаємо Росію звільнити Едема Бекірова, стан здоров‘я якого дуже важкий, і йому не надають медичну допомогу. Ми стоїмо разом з усіма несправедливо затриманими українськими політв‘язнями та закликаємо Росію звільнити їх негайно", - наголосили у відомстві.

З аналогічним закликом виступили і в ЄС.

"Ми очікуємо негайного звільнення кримськотатарського активіста Едема Бекірова, який був затриманий російською владою", - написала у Twitter прес-секретар Європейської служби зовнішніх справ Майя Косьянчич.

Нагадуємо: 

  • 18 грудня адвокат Олексій Ладін заявив, що кримськотатарському активісту Едему Бекірову, який хворіє на діабет, не надають медичної допомоги з дня арешту 13 грудня.
  • Підконтрольний Кремлю "Київський районний суд Сімферополя" 13 грудня заарештував Бекірова на два місяці.
  • Адвокат Олексій Ладін повідомив, що росіяни підозрюють Бекірова у зберіганні й передачі вибухових речовин і боєприпасів. Юрист Ліля Гемеджі зазначила, що активісту закидають поширення і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.
  • Громадянина України, кримськотатарського активіста Едема Бекірова 12 грудня затримали російські силовики на в'їзді до окупованого РФ Криму з боку Чонгара.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування