Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США хочуть домовитися про гроші з Лазаренком до виборів в Україні – ЗМІ

П'ятниця, 21 грудня 2018, 14:40

У США вважають, що екс-прем'єр України Павло Лазаренко затягує переговори з американським Мін'юстом про те, скільки зі своїх арештованих грошей він готовий віддати.

Про це стало відомо зі звернення до суду Округу Колумбія, яке є у розпорядженні DW.

У своєму зверненні Мін’юст США звинувачує Лазаренка у затягуванні переговорів щодо мирової угоди. На їхню думку він намагається затягнути процес до виборів президента України у 2019 році.

Американське слідство стверджує, що Лазаренко вивів з України понад 200 мільйонів доларів.

Мін’юст намагається домовитися з екс-прем'єром України, щоб той добровільно віддав частину своїх, арештованих у Швейцарії та в офшорах, коштів, аби уникнути повної конфіскації.

Повідомляється, що гроші українського екс-прем'єра США обіцяють повернути Україні, однак, за словами американців, відлік часу йде на місяці.

Адже, "якщо всі юридичні процедури не будуть завершені до виборів президента в Україні, грошей Лазаренка ані США, ані Україна можуть взагалі не побачити". 

Нагадуємо: 

  • У серпні 2018 року стало відомо, що Лазаренко спільно з правоохоронцями США розробляють угоду щодо "примирення" у справі про конфіскацію активів колишнього посадовця.
  • У жовтні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що 75% роботи щодо конфіскації коштів Лазаренка зроблено.
  • 13 серпня до федерального суду у Вашингтоні, округ Колумбія, представники уряду США подали клопотання, згідно з яким хочуть узгодити "загальні контури врегулювання" справи Лазаренка.
  • У листопаді 2009 року Лазаренко був остаточно засуджений. 
  • 1 листопада 2012 року Лазаренко вийшов з американської в'язниці на свободу.
  • У Генпрокуратурі України заявляли, що варто лише Лазаренкові повернутися в Україну, як він буде арештований.
  • Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі інкримінують йому близько 50 кримінальних епізодів: дачу хабара, привласнення коштів і зловживання становищем.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування