Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС закликає посилити тиск на РФ через вирок щодо кримських татар

Понеділок, 24 грудня 2018, 14:41

МЗС України закликає міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію з метою припинення нею порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму та звільнення незаконно утримуваних громадян України.

Про це йдеться у коментарі МЗС щодо рішення російського суду у Бахчисарайській "справі Хізб ут-Тахрір".

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з неправомірним рішенням Північно-Кавказького окружного військового суду РФ про засудження громадян України Енвера Мамутова до 17 років, Рустема Абільтарова, Ремзі Меметова та Зеврі Абсеїтова – до 9 років позбавлення волі за відверто сфабрикованими обвинуваченнями у терористичній діяльності", - йдеться на сайті міністерства.

Там наголошується, що російське антитерористичне законодавство широко застосовується російською окупаційною адміністрацією для прикриття політичних репресій проти представників кримськотатарського народу.

Україна не буде мовчки спостерігати за цією практикою РФ, і надалі використовуватиме всі можливі політико-дипломатичні важелі для звільнення своїх співгромадян, заявили в МЗС.

"Закликаємо міжнародне співтовариство посилити тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму та звільнення незаконно утримуваних громадян України", - йдеться у коментарі.

У МЗС підкреслили, що Росія має виконати у повному обсязі "кримські" резолюції ГА ООН від 19 грудня 2016 року, 19 грудня 2017 року та 22 грудня 2018 року, а також наказ Міжнародного суду ООН щодо запобіжних заходів у рамках позову України проти Російської Федерації стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Нагадаємо:

  • 24 грудня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив чотирьох громадян України, фігурантів першої Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" до 9 та 17 років колонії суворого режиму.
  • 12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели низку обшуків у будинках мусульман, кримських татар, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: