Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Син Каддафі написав листа Путіну - ЗМІ

Понеділок, 24 грудня 2018, 23:24

Син колишнього лівійського диктатора Муаммара Каддафі Сейф аль-Іслам попросив владу РФ про підтримку на виборах президента Лівії 2019 року.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерело.

Зазначається, що Сейф аль-Іслам особисто передав листа президенту РФ Путіну через заступника глави МЗС Росії Михайла Богданова.

У листі він висловив надію, що РФ стане посередником у переговорах з різними політичними силами у Лівії та надасть йому фінансову допомогу.

"Наша позиція полягає в тому, що ніхто не повинен бути ізольованим і виключеним із політичного життя Лівії", - заявив  заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов.

"Сейф аль-Іслам має підтримку конкретних племен у Лівії, і має бути частиною загального політичного процесу", - додав він.

Богданов також сказав, що РФ підтримує контакти з усіма сторонами у Лівії.

"Ми підтримуємо їх усіх", - підкреслив представник Путіна на Близькому Сході.

Президентські вибори у Лівії під егідою ООН заплановані на початок 2019 року.

Передбачалося, що вони пройдуть у грудні. Домовленість про перенесення виборів була досягнута на конференції у Палермо, у якій взяли участь прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв і головнокомандувач армії Лівії Халіфа Хафтар.

Як пише Bloomberg, Хафтар, який підтримує контакти з РФ, є одним із претендентів на пост президента Лівії.

Нагадаємо:

  • Після повалення у 2011 році режиму Муммара Каддафі його син Сейф аль-Іслам очолив опір Перехідній національній раді Лівії.
  • Пізніше стало відомо, що його схопили прихильники перехідного уряду із міста Зінтан. У 2015 році Сейфа аль-Іслама засудили до смертної кари. 
  • Серед злочинів, у яких звинувачували сина Каддафі, заохочення до зґвалтування, викрадення, убивства, розкрадання державних коштів.
  • У 2016 році ЗМІ повідомили, що Сейф аль-Іслам потрапив під амністію і був звільнений. У березні 2018-го він висунув кандидатуру на пост президента Лівії.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування