Суд у США зобов'язав КНДР виплатити $501 млн компенсації через смерть студента

Вівторок, 25 грудня 2018, 00:10

Суд у Вашингтоні постановив, що КНДР має виплатити 501 млн доларів в якості компенсації за страждання і смерть 22-річного студента зі США Отто Вормбієра у 2017 році.

Про це повідомляє Reuters.

"Батьки Вормбієра подали до суду у квітні. 22-річний студент помер через кілька днів після того, як його повернули до США у стані коми. За висновками судмедекспертизи, причиною смерті став брак кисню та крові в головному мозку", - йдеться у повідомленні.

"Північна Корея несе відповідальність за катування, взяття у заручники і позасудове вбивство Отто Вормбієра, а також за страждання його батьків, Фреда і Сінді Вормбієрів", - йдеться у постанові судді.

У КНДР відкидають звинувачення у тортурах та називають причиною смерті студента ботулізм і прийом снодійного засобу.

"Рішення суду є здебільшого символічним, тому що не існує механізму, як примусити Пхеньян платити. Стягнення подібних штрафів з іноземних представників чи держав часто не є можливим.

Водночас рішення може ускладнити спроби президента США Трампа покращити відносини між двома країнами", - пише Reuters.

Нагадаємо:

  • 19 червня 2017 року 22-річний студент Отто Вормбієр, якого 17 місяців тримали у в'язниці КНДР, помер в США через тиждень після повернення.
  • Вормбієр впав у кому в березні 2016 року, незабаром після засудження до 15 років суворого режиму в КНДР, він був звинувачений у крадіжці пропагандистського плакату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування