Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські космонавти заявили, що дірку у кораблі "Союз" просвердлили зсередини

Вівторок, 25 грудня 2018, 05:48

Російські космонавти Сергій Прокоп'єв і Олег Артем'єв заявили на прес-конференції, що виявлений у серпні отвір в обшивці космічного корабля "Союз" на МКС просвердлили зсередини.

Про це вони сказали після бесіди зі слідчими органами і технічними фахівцями, передає "Радіо Свобода".

Прокоп'єв повідомив, що слідчі обстежують зразки, які він і його космонавт Олег Кононенко отримали під час виходу в космос 12 серпня.

За словами космонавта, отвір дійсно починався зсередини, але сказати, коли і за яких обставин його могли зробити, зможе тільки слідство. Зразки передали лабораторії ФСБ для обстеження.

Нагадаємо:

  • Витік повітря на МКС стався в кінці серпня. Космонавти перевірили всі відсіки і знайшли мікротріщину в російському кораблі "Союз МС-09". Вона була в побутовому відсіку, а не в спусковому апараті.
  • Тріщина не загрожувала поверненню космічного корабля на Землю. Увечері наступного дня російські космонавти закрили отвір спеціальним герметиком.
  • Спочатку вважали, що вона виникла при потраплянні мікрометеоритів.
  • Пізніше стало відомо, що отвір з'явився після використання свердла. Глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін заявив, що комісія держкорпорації вивчає версію навмисного впливу дрилем на обшивку корабля "Союз" при виробництві чи безпосередньо в космосі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування