Мешканця Хмельницького викрили на втручанні в бази даних держустанов

Вівторок, 25 грудня 2018, 12:31

Кіберполіція викрила мешканця Хмельницького у незаконному втручанні в бази даних державних установ та їх накопиченні.

Як повідомляє у вівторок департамент кіберполіції НПУ, працівники Подільського управління Департаменту кіберполіції, за участі детективів Хмельницького відділу поліції, співробітників СБУ в Хмельницькій області та працівників військової прокуратури Хмельницького гарнізону, викрили 36-річного чоловіка у втручанні до комп’ютерної мережі бухгалтерського обліку державних органів та підприємств.

 

"Обіймаючи посаду в компанії, яка обслуговувала державні установи (в тому числі і військові частини) чоловік незаконно отримував доступ до інформації, яка містилася в базах цих установ. Наразі поліцейські перевіряють інформацію щодо продажу зловмисником інформації", - йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що чоловік таємно отримував доступ до даних працівників підприємств, реєстраційних номерів їх облікових карток платників податків тощо.

Проведено обшуки за адресою ведення господарської діяльності та за місцем проживання зловмисника. На персональних комп’ютерах правоохоронці виявили ряд інформації відносно працівників державних установ. Їх направлено на експертизу.

Розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України.

Зловмиснику загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування