Нові санкції РФ проти України: хто потрапив до списку

Вівторок, 25 грудня 2018, 16:48
Нові санкції РФ проти України: хто потрапив до списку

Стали відомі прізвища осіб і компанії, які внесено до нового списку санкцій РФ.

Постанову "Про внесення змін до постанови від 1 листопада 2018 р. №1300" опубліковано 25 грудня на офіційному сайті уряду РФ, вона набирає чинності з дня опублікування.

Документом вносяться зміни до постанови "Про заходи щодо реалізації указу президента РФ від 22 жовтня 2018 р. №592" і вказується перелік з 567 фізичних осіб, щодо яких запроваджуються спеціальні економічні заходи.

Також у документі вказуються 75 юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції.

Зокрема, до оновленого списку санкцій внесено екс-нардепа від "Партії регіонів" Бориса Колеснікова та діючих нардепів Вадима Новинського, Олександра Вілкула та Михайла Добкіна, які не увійшли до нового об'єднання "Опозиційна платформа - За життя", а також співголову депутатської групи "Партія "Відродження" Віталія Хомутинніка.

У список також потрапили позафракційний нардеп, лідер новоствореної партії "Наші" Євген Мураєв, який був у партії "За життя" Вадима Рабиновича, нардепів Олену Бабак ("Самопоміч") і Олену Шкрум ( "Батьківщина").

До списку також потрапили мер Одеси Геннадій Труханов, одеський бізнесмен Володимир Галантерник, нардепи з фракцій БПП, "Самопоміч", "Народний фронт", "Батьківщина" - Олександр Абдуллін, Руслан Демчак, Микола Княжицький, Георгій Логвинський, Тетяна Острікова, Віктор Пінзеник, Дмитро Ярош, глава ДБР Роман Труба, глава Держприкордонслужби Петро Цигикал та інші. 

До списку санкцій юросіб внесено концерн "Укроборонпром" та "Укрспецекспорт", ПАТ "Центренерго" і "Державний експортно-імпортний банк України", страхову групу "ТАС" і "Першу логістичну компанію".

 

 

Читайте також: 

Що відомо про людей і компанії, які потрапили до нового списку санкцій РФ

"10 висновків із санкцій Росії та що відомо про людей зі списку"

 

Нагадаємо,

  • 25 грудня стало відомо, що прем'єр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, якою санкційний список щодо українських фізичних та юридичних осіб розширено більш ніж на 200 пунктів.
  • У документі зазначається, що спеціальні економічні заходи будуть застосовуватися "у зв'язку з недружніми діями України щодо російських громадян і юросіб".
  • 1 листопада прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду про введення санкцій щодо 322 українських громадян і 68 компаній.
  • В РФ опублікували перелік бізнесменів та компаній, проти яких введено спеціальні економічні заходи, що суттєво обмежують діяльність зазначених осіб на території Росії.
  • Президент Росії Володимир Путін 22 жовтня підписав указ про спеціальні економічні заходи у відповідь на українські санкції.
  • У червні 2018 року президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони України щодо запровадження санкції до 14 фізичних осіб і до 30 юридичних із Росії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування