Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Путін і Лукашенко пообідали і проговорили чотири години

Вівторок, 25 грудня 2018, 18:31

Президенти РФ і Білорусі Володимир Путін і Олександр Лукашенко провели переговори, які тривали чотири години, заяв за підсумками переговорів немає.

Як повідомляє ТАСС, зустріч президентів відбулася у Кремлі, переговори стартували у розширеному форматі за участю членів делегацій двох країн.

В ході зустрічі Путін запросив Лукашенка на спільний обід без участі делегацій двох країн.

"Я пропоную такий порядок: ми послухаємо, як наші колеги працювали, і буде дано можливість делегаціям ще поспілкуватися, а я хочу потім вас ще окремо запросити на обід робочий, передноворічний", - заявив Путін, після чого зустріч продовжилася за закритими дверима.

"Найбільш гострим питанням переговорів стала тема компенсації випадаючих доходів Мінська від податкового маневру, проведеного Москвою. Російську сторону в свою чергу турбує питання періодичних порушень Білоруссю митного режиму Союзної держави", - пише ТАСС.

Нагадаємо, 

  • Зустріч Путіна і Лукашенка 25 грудня стала 12-ю за поточний рік.
  • Раніше Лукашенко посперечався з президентом РФ Володимиром Путіним через різні умови для білоруських і російських споживачів газу.
  • Згодом Лукашенко заявив, що керівництво Росії порушує домовленість про ціни на газ.
  • У грудні Лукашенко провів закриту нараду з топ-чиновниками, присвячену подальшим діям держави в умовах тиску з боку Росії, де йшлося про те, щоб "до кінця стояти за незалежність" Білорусі від РФ.
  • 19 грудня президент РФ схвалив військову доктрину Союзної держави, в яке входять РФ і Білорусь. 21 грудня в РФ заявили про завершення підготовки проекту Концепції зближення законодавств Росії та Білорусі.
  • Росія, Білорусь та Казахстан діють в рамках домовленості, за якою РФ надсилає нафту та нафтопродукти до Білорусі, не сплачуючи мита, а Білорусь реекспортує деякі з цих товарів і залишає собі надходження.
  • Стосунки Мінська та Москви ускладнились після взаємних звинувачень, пов'язаних з новими митами на нафту і газ - Білорусь називає ці виплати штучно завищеними, а РФ висловлювала занепокоєння через порушення на білоруській митниці.
  • 24 грудня Лукашенко заявив, що не вважає за потрібне називати РФ "братньою державою". Заява пролунала після того, як Росія відмовилася надавати фінансову компенсацію на експортні мита Білорусі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування