Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Чорному морі на мілину сіло судно, яке незаконно заходило до Криму - МТОТ

Вівторок, 25 грудня 2018, 20:46
У Чорному морі на мілину сіло судно, яке незаконно заходило до Криму - МТОТ

У Чорному морі поблизу Таманського півострова в районі мису Залізний Ріг вантажне судно під прапором Монголії, що рухалося з порту Туреччини до порту "Кавказ" (РФ), сіло на мілину. 

Про це 25 грудня повідомили у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. 

 

За даними МінТОТ, на судні було відключено Автоматичну ідентифікаційну систему (AIS), остання інформація про судно була зафіксована ще два тижні тому. 

"За наявною інформацією, відключення AIS обумовлено незаконним заходом судна SUROV до закритих портів Криму, причина - намагання іноземних компаній, причетних до морських перевезень до закритих портів, уникнути відповідальності з боку українського законодавства, а також не потрапити до списку компаній-порушників, до яких можуть застосовуватись міжнародно-правові санкції", - заявили у міністерстві. 

"Попри загрози безпеці судноплавства в Чорному і Азовському морях, ризики для життя людей, Росія заохочує масові відключення суднами системи AIS, а наведений приклад ще раз демонструє як РФ нехтує нормами міжнародного права", - зазначили у МінТОТ.

У відомстві підкреслили, що уповноважені особи на багатьох іноземних суднах свідомо порушують норми Конвенції.

"Україна постійно збирає відомості про іноземні компанії, причетні до морських перевезень, операторів морських суден, які незаконно заходять в порти тимчасово окупованого Криму та порушують Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі", - повідомили у МТОТ. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування