Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп наполягає на стіні на кордоні з Мексикою, "шатдаун" триває

Середа, 26 грудня 2018, 02:34

Частина федеральних установ у США буде закрита доти, доки демократи не погодяться на виділення коштів з держбюджету на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Про це заявив президент США Дональд Трамп, відповідаючи на питання журналістів про можливість припинення "шатдауну", пише DW.

"Не можу сказати вам, коли урядові (установи. - Ред.) відкриються. Можу сказати лише, що це не відбудеться, поки у нас не з'явиться стіна, або паркан, - називайте як хочете", - підкреслив він.

На думку глави Білого дому, потік наркотрафіку в США або незаконне перевезення людей через кордон можна зупинити тільки за допомогою будівництва загороджувального комплексу.

"Ми не зможемо обійтися без бар'єрних споруд. Ми не зможемо обійтися без стіни", - зазначив він.

Демократи наполягають на виділенні додаткових коштів на технічне оснащення прикордонний, проте виступають проти зведення загороджень.

Нагадуємо:

  • Американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов ("шатдаун").
  • Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою.
  • Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: