У столиці відреставрують центральний гастроном на Хрещатику

Середа, 26 грудня 2018, 16:34

Департамент охорони культурної спадщини погодив реставрацію пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення на Хрещатику.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Департамент охорони культурної спадщини розглянув питання щодо погодження "Проекту першочергових протиаварійних робіт на пам’ятці архітектури та містобудування місцевого значення на вул. Хрещатик, 40/1" і, діючи в межах наданих повноважень, за умови дотримання вимог чинного законодавства та інших діючих нормативно-правових документів, цим листом погоджує реставраційну частину наданого проекту", – йдеться у листі.

Однак зазначається, що ще необхідно отримати дозвіл на проведення робіт у Департаменті охорони культурної спадщини. У разі необхідності, дозвіл, у тому числі із прокладання інженерних мереж, отримати у Міністерстві культури.

"Уже невдовзі будуть розпочаті протиаварійні та реставраційні роботи. Таки є соціально відповідальні представники бізнесу, яким не байдуже наше місто, наше історичне і культурне надбання. Я би радив поквапитися й іншим приватним власникам пам’яток. Оскільки невдовзі Верховна Рада посилить відповідальність за доведення до руйнації пам’яток, і штрафами у півтори тисячі гривень вже не відбутися", – зазначив директор Департаменту Олександр Никоряк, який підписав відповідне погодження про реставрацію центрального гастроному.

Нагадуємо:

  • 19 червня 2018 року Верховна Рада прийняла законопроект № 8202 "Про внесення змін до деяких законів України з питань удосконалення системи охорони культурної спадщини". Їх ініціювала та запропонувала КМДА.
  • Законопроектом передбачено введення відповідальності за завдання шкоди не лише пам’яткам, але і щойно виявленим об’єктам культурної спадщини та їхнім частинам; збільшення штрафів за доведення пам’яток до руйнації із 17 тисяч – 170 тисяч гривень до 85 тисяч – 255 тисяч гривень, а за повторне порушення – накладатимуть штраф у 340 тисяч гривень.
  • Також пропонується започаткувати можливість викупу пам’ятки у комунальну власність. Наразі пам’ятка місцевого значення може бути викуплена виключно до державної власності.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...