Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін схвалив cтратегію інформаційної реінтеграції Криму

Четвер, 27 грудня 2018, 12:08

Кабінет міністрів схвалив Стратегію інформаційної реінтеграції Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, розроблену Міністерством інформаційної політики.

Представили її урядовцям на засіданні у четвер перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова та радник міністра Юлія Каздобіна, повідомляє "Укрінформ".

"Завдання російської пропаганди полягає у тому, щоб переконати аудиторію Криму у тому, що, по-перше, світ проковтнув цю "пігулку", зафіксував цю окупацію, що Україна забула і не виборює Крим", – зазначила Джапарова.

"Прийняття цього документа, особливо на тлі резолюції у межах Організації Об'єднаних Націй – це ключовий месидж людям у Криму, що це є неправдою, це вщент убиває ті міфи, які активно мільярдними бюджетами пропагуються російською пропагандою. Я вважаю цей документ надзвичайно важливим", – наголосила вона.

За словами Джапарової, Мінінформполітики обговорило проект документа з представниками громадських організацій та експертами у сфері захисту прав людини в Криму, комунікаційній сфері, сфері розробки політики щодо Кримського півострова, кримськими ЗМІ, вимушено переміщеними особами з Криму.

Участь в обговоренні також брали представники кримськотатарського народу, дипломатичних місій, міжнародних організацій та іноземні журналісти, які працюють в Україні.

"Ми погодили цей проект із Мін'юстом, тому він не буде потребувати додаткового опрацювання", – запевнила перший заступник міністра.

Радник міністра інформполітики Юлія Каздобіна наголосила, що цей документ покликаний сформувати передумови для відновлення територіальної цілісності та суверенітету над тимчасово окупованою територією Криму, сприяти захисту прав і свобод громадян України.

"Ми маємо формувати розуміння незаконності дій Російської Федерації на півострові, невідворотності його повернення під юрисдикцію України, сприяти обізнаності щодо реальної ситуації на півострові серед усих аудиторій, розвінчання міфів РФ про минуле та сьогодення, державну політику України щодо окупованого півострова та його населення, сприяти реалізації прав кримськотатарського народу як корінного народу України", – сказала вона.

Каздобіна переконана, що реалізація стратегії дозволить систематизувати комунікацію уряду та покращити інформування трьох цільових аудиторій – кримської, української та закордонної – щодо політики України стосовно Криму, а також сприятиме відновленню територіальної цілісності та суверенітету в Криму.

У МІП зазначають, що реалізація стратегії здійснюється за рахунок і в межах коштів державного та місцевих бюджетів, коштів міжнародної технічної допомоги, донорських і спонсорських коштів, внесків заінтересованих міжнародних організацій та інших джерел, не заборонених законом.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман погодився, що цей документ надзвичайно важливий, "але головне, щоб ця Стратегія виконувалася, щоб її реалізовували у межах тих заходів і цілей, які прописані у цьому документі".

доповнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...