Епіфаній розповів, що може розділити Українську церкву

Субота, 29 грудня 2018, 20:24
Епіфаній розповів, що може розділити Українську церкву
фото - president.gov.ua

Православна церква України поки не готова до календарної реформи, і це питання певною мірою може розділити українську церкву.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Прямий" розповів предстоятель незалежної помісної ПЦУ митрополит Епіфаній, пише "Інтерфакс-Україна".

"... Розпочинаючи будівництво єдиної помісної Православної церкви, ми маємо уникати тих питань, які розділяють. Календарне питання зараз теж певною мірою може розділити українську церкву", - зазначив Епіфаній, коментуючи питання про перехід до святкування Різдва за новим стилем, 25 грудня.

Митрополит зазначив, що дане питання є болючим, тому що не всі українці до кінця розуміють календарну реформу.

"Ми віримо в те, що у майбутньому, - це питання часу - коли українці у більшості будуть бажати святкувати Різдво Христове за новим стилем, церква відгукнеться на цей запит українського суспільства", - додав він.

Він також висловив надію, що у майбутньому офіційним кафедральним собором ПЦУ стане Софійський Собор у Києві.

"Поки особливої згоди (державної влади - ред.) немає. Але ми віримо, що цей історичний кафедральний собор київських митрополитів у майбутньому буде офіційним кафедральним собором для предстоятеля вже єдиної помісної Православної церкви. Це історична правда. Ми маємо цю святиню використовувати для молитви" , - зазначив мітополит. 

Читайте також:

Митрополит Київський Епіфаній. Як в Україні з'явилася автокефальна Церква

Томос для України. Що буде з церквою після отримання автокефалії

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування