Екс-глава ФБР свідчитиме у Конгресі у справі втручання РФ у вибори

Понеділок, 3 грудня 2018, 03:07

Колишній директор ФБР Джеймс Комі погодився дати свідчення на закритих слуханнях Конгресу США.

Про це повідомляє Reuters.

"Екс-глава ФБР Джеймс Комі в неділю відкликав судовий позов, поданий з метою анулювати повістку від Конгресу, що змушує його дати важливі свідчення про рішення відомства щодо розслідувань, які проводилися перед президентськими виборами 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Комі погодився дати свідчення на закритих слуханнях у п'ятницю. 

Республіканці, які входять до складу Юридичного комітету Палати представників, пообіцяли Комі надати йому стенограму протягом 24 годин після цього. Комі також  дозволять "оприлюднити стенограму повністю або частково".

"Комі і законодавці-республіканці досягли нової угоди за день до того, як адвокати повинні були з'явитися на судових слуханнях.

Суд мав винести постанову на прохання Комі про скасування порядку та припинення розгляду у Конгресі. Американські судді ніколи раніше не задовольняли такі прохання", - пише агентство.

"В основі цієї справи - відповідь на питання, чи може комітет примусити Комі таємно свідчити про розслідування ФБР щодо використання колишнім держсекретарем Гілларі Клінтон особистого сервера електронної пошти та про передбачувану змову президента Трампа з РФ", - йдеться у матеріалі.

Раніше газета The New York Times писала, що Трамп хотів наказати Мін'юсту відкрити справи та висунути звинувачення щодо його суперниці на президентських виборах 2016 року Гілларі Клінтон та екс-директора ФБР Джеймса Комі.

Під час президенської передвиборної кампанії 2016 року, в якій Трамп суперничав з Клінтон, тодішній директор ФБР Джеймс Комі оголосив, що агентство не знайшло підстав висувати кримінальні звинувачення проти кандидата в президенти від Демократичної партії.

У травні 2017 року Трамп звільнив Джеймса Комі з поста директора ФБР.

Як писало Reuters, в Мін'юсті причиною звільнення назвали закриття розслідування справи проти Гілларі Клінтон. Повідомлялося, що вона користувалася службовою поштою в особистих цілях.

Однак демократи вважають, що Комі був звільнений через розслідування ФБР втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...