Артисти з РФ переносять концерти в Україні

Понеділок, 3 грудня 2018, 20:50
Артисти з РФ переносять концерти в Україні

Два грудневих концерти російського рок-гурту "Акваріум" перенесено на червень, концерт у Києві замість 8 грудня планують на 8 червня 2019 року.

У разі скасування виступів кошти за придбані квитки повернуть, повідомив "Українській правді" маркетинг-директор Concert.ua Дмитро Чінь.

"Дійсно, ситуація не з простих. Ми переживаємо за обох клієнтів: і організаторів, і глядачів", – зазначив він. 

"Наразі 2 концерти "Акваріум" перенесено на червень. (Квитків на концерти) Дмитра Бикова у нас в продажі не було", – повідомив він.

Чінь пояснив, що в разі скасування кошти повертаються клієнтам, в разі перенесення – квитки залишаються дійсними на нову дату.

У Concert.ua уточнили, що виступи театру "Квартет І", найімовірніше, відбудуться. Принаймні, організатор запевнив у тому, що концерти відбудуться в затверджені раніше дати.

Раніше російський співак Борис Гребенщиков написав, що грудневі концерти "Акваріуму" в Україні переносяться через "форс-мажор", імовірно, на червень.

Організатор концерту в Києві пояснив, що серед учасників гурту "Акваріум" лише двоє людей старші за 60 років, тож у зв'язку з обмеженням права в‘їзду на територію України для громадян РФ віком від 16 до 60 років концерт переноситься на 8 червня.

Російський поет, публіцист і критик Дмитро Биков констатував, що не зможе приїхати до Києва 15 грудня. Його лекцію про Гаррі Поттера для дітей і батьків скасували, як і поетичний концерт.

Театральна прем'єра від "Квартету І" за назвою "…у Борисику чогось немає" ("…в Бореньке чего-то нет") запланована в Києві на 15-16 грудня. 

Крім того, на 22 грудня в Києві заплановано концерт Андрія Макаревича зі джазовим проектом "Your 5".

У зв'язку з запровадженням воєнного стану українські прикордонники не пропускають громадян Росії чоловічої статі у віці 16-60 років за винятком випадків, коли ті їдуть із "гуманітарною метою" і можуть це довести.

Відповідно до частини 2 статті 14-1 закону "Про торгово-промислові палати в Україні" форс-мажорними обставинами (обставинами непереборної сили) є надзвичайні та невідворотні обставини, що об’єктивно унеможливлюють виконання зобов’язань, – загроза війни, збройний конфлікт або серйозна загроза такого конфлікту є серед них.

За висновком експерта, наданим Concert.ua, організатор заходу, в якому приймає участь громадянин Російської Федерації 16-60 років, повинен звернутися до торгово-промислові палати в Україні з проханням видати сертифікат про настання форс-мажорних обставин.

Цей документ дасть організатору право впродовж терміну дії форс-мажорних обставин уникнути відповідальності за неповернення клієнтам грошей.

Тобто глядачі не зможуть дорікнути організаторам за невиконання договору (непроведення заходу), якщо його не скасували, а перенесли на інший час у зв’язку із форс-мажором.

Якщо ж захід повністю скасують, то організатор має повернути кошти клієнту

УП, оновлено від 17:01

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування