Кім Чен Ин закликав до нових переговорів із Південною Кореєю

Понеділок, 31 грудня 2018, 04:15

Лідер КНДР Кім Чен Ин у неділю надіслав листа президенту Південної Кореї Мун Чже Іну, у якому закликав до нових двосторонніх мирних переговорів у 2019 році заради "миру і процвітання" і ядерного роззброєння Корейського півострова.

Про це повідомляє DW з посиланням на АР.

У апараті президента Південної Кореї заявили, що Кім Чен Ин у листі також висловив жаль, що не зміг здійснити візит до Сеула у грудні цього року.

"Мун Чже Ін повідомив, що лідер КНДР висловив у листі наполегливе бажання втілити в життя домовленості, яких вдалося досягти під час низки зустрічей протягом останнього року", - йдеться у повідомленні.

"Попереду все ще залишається багато складнощів. Однак, наші серця стануть більш відкритими, якщо ми докладемо до цього багато зусиль", - написав президент Південної Кореї і додав, що у Сеулі, як і раніше, будуть раді майбутньому візиту лідера КНДР.

Нагадаємо:

  • У жовтні Північна і Південна Корея та командування ООН домовилися про відведення вогнепальної зброї та постів охорони з демілітаризованої зони біля села Пханмунджом цього тижня.
  • Обидві Кореї домовилися прибрати по 10 з 11 охоронних постів в радіусі 1 км вздовж Військової демаркаційної лінії на їх кордоні до кінця року. Вони також планують вивести всю вогнепальну зброю з Об'єднаної зони безпеки в Пханмунджомі.
  • Відповідно до цієї угоди, солдатам, які перебувають всередині демілітаризованої зони, забороняється мати зброю, і одночасно допускається перебування не більше 35 осіб з обох сторін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...