Підписаний представниками Вселенського патріархату томос повернули в Україну

Четвер, 10 січня 2019, 12:43

Президент Петро Порошенко заявив, що вранці 10 січня підписаний всіма представниками священного и святого Синоду Вселенського патріархату томос повернули в Україну.

Про це він сказав у Рівному у Свято-Покровському кафедральному соборі.

За його словами, дуже символічно, що томос про автокефалію, який був підписаний Вселенським патріархом Варфоломієм, був привезений до України 7 січня, на Різдво і парафіяни змогли його побачити у древній Софії.

"Ми вчора повернули його до Константинополя, щоб всі члени святого і священного Синоду Вселенського патріархату скріпили томос своїми підписами", - сказав Порошенко.

"А сьогодні вранці томос повернувся до України і рішенням предстоятеля, з благословення його святості сьогодні він у Рівному", - додав він.

Після цього томос продемонстрували вірянам, зазначивши, що кожен бажаючий зможе його побачити.

Читайте також Автокефалія Православної Церкви України: як це було

Нагадаємо:

  • У середу, 9 січня, у Стамбулі усі члени Синоду Вселенського патріархату підписали томос про автокефалію Православної церкви України.
  • 5 січня Вселенський патріарх Варфоломій підписав довгоочікуваний томос про автокефалію Православної церкви України.
  • 6 січня у патріаршому храмі святого Георгія у Стамбулі відбулися вручення томосу та божественна літургія, яку спільно відправили вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.
  • 7 січня томос уже продемонстрували на святковій божественній літургії у Софії Київській.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування