Вибух метану на шахті в Павлограді: 5 потерпілих

Субота, 12 січня 2019, 01:02

Увечері 10 січня на шахті імені Героїв космосу "ДТЕК Павлоградвугілля" стався вибух метану на горизонті 370 метрів з наступним горінням. Постраждали 5 шахтарів, один із них перебуває у вкрай тяжкому стані.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як розповіли виданню у прес-службі ПАТ "ДТЕК Павлоградвугілля", вибух стався 10 січня о 21:15. 5 гірників зазнали опіків II-III ступеня, їх госпіталізували до Павлоградської міської лікарні.

У п'ятницю зранку заступник начальника відділу комунікацій Нацполіції Дніпропетровської області Ольга Кузнєцова повідомила, що за фактом спалаху метану на шахті в Павлограді відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 КК України ("Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою"). 

"Санкція статті передбачає покарання до 3 років обмеження волі", - розповіла вона. 

Увечері 11 січня у прес-службі ПАТ "ДТЕК Павлоградвугілля" заявили, що 5 постраждалих доправили до опікового центру в Дніпрі, передає "Радіо Свобода".

У компанії також повідомили, що на шахті, де стався спалах метану, тимчасово призупинили видобуток вугілля.

"Співробітники шахти й гірничі рятувальники здійснюють підготовку до ізолювання аварійної ділянки. Для з'ясування причин аварії працює спеціальна комісія, висновки її роботи поки не оприлюднюють", - йдеться у повідомленні.

За даними з опікового центру, один з постраждалих перебуває у вкрай тяжкому стані (отримав опіки 60% поверхні тіла).

Двоє гірників отримали тяжкі опіки (40% і 20% поверхні тіла), ще двоє - опіки середньої та легкої тяжкості.

"Постраждалі притомні, одного з них мають прооперувати. Лікарі утримуються від прогнозів щодо стану трьох важкопостраждалих", - пише "Радіо Свобода".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування