Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Парижі поліція застосувала газ і водомети проти демонстрантів

Неділя, 13 січня 2019, 02:16

Поліція застосувала водомети і сльозогінний газ, щоб відтіснити учасників протестів "жовтих жилетів" від Тріумфальної арки в Парижі.

Про це пише Reuters.

Тисячі демонстрантів у Парижі пройшли шумно, але в основному мирно, через торговий район на Великих бульварах на півночі Парижа, недалеко від того місця, де раніше в цей день в результаті вибуху газу в пекарні загинули 3 людини і постраждали близько 50 осіб.

При цьому невеликі групи демонстрантів від загального маршруту і стали кидати в поліцію пляшки та інші предмети.

За словами свідків, близько Тріумфальної арки 19-го століття на початку бульвару Єлисейських полів спецназ використав сльозогінний газ і водомет проти демонстрантів.

За оцінками Міністерства внутрішніх справ, в суботу по всій країні в протестах брали участь максимум 84 000 демонстрантів - майже на 25 000 більше, ніж минулого тижня, але набагато менше ніж в перший день протестів 17 листопада, коли на вулиці вийшли 282 000 чоловік.

У самому Парижі міністерство налічувало 8000 демонстрантів.

У столиці Франції було заарештовано 156 учасників протестів "жовтих жилетів". За словами поліції, деякі з них були затримані за те, що у них були предмети, які можна було використовувати в якості зброї.

На відміну від попередніх тижнів, в цей день до вечора грабежів і підпалів автомобілів не було.

Нагадуємо:

Протести "жовтих жилетів" у Франції розпочалися 17 листопада. На акції вийшли водії, незгодні з підвищенням податку на пальне.

Прес-секретар французького уряду Бенжамен Гріво заявив про підтримку "жовтих жилетів" з боку пропаганди РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування