На Прикарпатті перша парафія УПЦ МП вирішила перейти до ПЦУ

Понеділок, 14 січня 2019, 01:25
На Прикарпатті перша парафія УПЦ МП вирішила перейти до ПЦУ

В Івано-Франківській області православна громада УПЦ МП села Похівка Богородчанського району ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України.

Як повідомляє івано-франківське видання "Бліц-Інфо", таке рішення парафіяни села Похівка ухвалили 13 січня на зборах.

"Близько двох десятків прихильників МП здійняли галас, що збори незаконні. Мовляв, їх мав би скликати священик, а не люди.

Здійнялась словесна суперечка на підвищених тонах. Врешті парафіяни Московського патріархату заявили, що покидають збори і вийшли із-зали під вигуки "сепаратисти", - йдеться у повідомленні.

За перехід до Православної церкви України проголосували більше 100 людей. Громада обрала керівництво і ревізійну комісію та дала доручення їм звернутися з проханням прийняти їх у ПЦУ.

За словами новообраного голови громади Мирослава Аннюка, рішення назрівало вже давно.

"Храм і земля належить сільській громаді. У селі близько півтисячі мешканців, з них дуже маленька частина не хоче переходити. Люди давно говорили, але не ставало духу відкрито про це заявити. А тепер є Томос і ми набралися сміливості.

Їм цікаво було сьогодні зробити провокацію, але ми не піддалися. Вони привезли людей навіть з Богородчан та сусідніх сіл",- заявив Аннюк.

"Бліц-Інфо" зазначає, що громада Похівки є першою на Івано-Франківщині, яка перейшла з УПЦ МП до Православної церкви України. Також у неділю про перехід до Православної церкви України заявили парафіяни Катедрального собору РПЦ у Коломиї.

Нагадаємо, 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування