Скандал із захопленням медуніверситету: Кабмін розпорядився створити новий ВНЗ

Понеділок, 14 січня 2019, 22:26

Кабінет міністрів розпорядився створити новий Національний Одеський медичний університет на базі Одеського національного медуніверситету, про рейдерське захоплення якого відомство заявляло 10 грудня.

Відповідне розпорядження вже опубліковане на сайті Кабміну.

"Погодитися з пропозицією Міністерства охорони здоров’я щодо утворення Національного Одеського медичного університету, реорганізувавши шляхом злиття Одеський національний медичний університет та Кримський державний медичний університет імені С. І. Георгієвського. Реорганізацію здійснити в межах бюджетних призначень, передбачених зазначеному міністерству", - йдеться у документі.

У розпорядженні наголосили, що студенти Одеського національного медичного університету та Кримського державного медичного університету імені С. І. Георгієвського продовжують навчання в Національному Одеському медичному університеті. Тобто відповідна реорганізація не вплине на робочий процес для студентів обох університетів.

Нагадуємо:

  • 10 грудня у МОЗ заявили, що невідомі особи силою захопили будівлю Одеського національного медуніверситету та не пускають працівників на робочі місця.
  • Згодом у поліції запевнили, що це не відповідає дійсності.
  • Пізніше міністерство наголосило, що представники Нацполіції в Одеській області у відповідь на офіційну заяву МОЗ України про захоплення адміністрації ОНМедУ надали неправдиві коментарі, що можуть свідчити або про некомпетентність співробітників Нацполіції, або про їхню заангажованість.
  • 27 грудня міністерство охорони здоров’я вирішило створити новий вищий навчальний заклад на базі Одеського національного медуніверситету.