Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму окупанти масивно застосували комплекси "Панцир-С"

Вівторок, 15 січня 2019, 11:32

Росія застосувала протиповітряну оборону в анексованому Криму в навчальних цілях.

"Понад 100 цілей умовно знищили підрозділи ЗРПК "Панцир-С" Південного військового округу (РФ) у Криму в рамках відображення масованого удару крилатими ракетами і бойовими безпілотними літальними апаратами умовного противника", – повідомляє Міністерство оборони Російської Федерації.

"Бойові розрахунки ППО вдосконалювали навички взаємодії і сполучення різних станцій і комплексів радіоелектронного придушення і розвідки, у тому числі нового покоління", – уточнює відомство.

За даними Міноборони РФ, у ході занять "зенітники виконали близько 30 нормативів із пошуку, виявлення і умовного знищення малорозмірних, малошвидкісних і низьколітних повітряних цілей, а також відпрацювали порядок виявлення та знищення крилатих ракет умовного противника".

"Основним завданням у ході єдиного дня з боротьби з крилатими ракетами і БЛА ставилося скоротити цикл управління від виявлення повітряної цілі до її знищення", – пояснює відомство країни-агресора.

До тренування залучали понад 100 військовослужбовців РФ і близько 20 одиниць військової техніки підрозділу зенітного ракетно-гарматного комплексу "Панцир-С" зі складу 4-ї армії ВПС і ППО Південного військового округу Росії, заступив на "бойове чергування з захисту повітряних рубежів півдня Росії в грудні минулого року".

Раніше на полігоні в Астраханській області зенітники з'єднання ППО Південного військового округу РФ, дислокованого в анексованому Криму, "успішно провели перші стикувальні стрільби дивізійного комплекту новітнього ЗРПК "Панцир-С", що надійшов на озброєння підрозділів ППО ПВО".

Крім того, командувач військами округу генерал-полковник Олександр Дворніков 15 січня повідомив, що в 2019 році у війська Південного військового округу РФ надійде понад 1 тисяча одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки

"Близько 400 одиниць новітніх і модернізованих зразків військової техніки, спланованих до поставки в рамках переозброєння військ ПВО, дозволять у поточному році підвищити частку оснащеності сучасними видами озброєння до 67%", – заявив він.

За словами Дворнікова, "авіацію округу поповнять 30 нових літаків і вертольотів, у тому числі морської авіації, а на Чорноморський флот і Каспійську флотилію спланована поставка 9-ти бойових кораблів і катерів".

"Значна кількість сучасної техніки надійде в з'єднання та військові частини зв'язку, радіаційного, хімічного і біологічного захисту, а також інженерних військ", – ідеться в повідомленні.

"Крім новітніх зразків озброєння і військової техніки у війська ПВО надійдуть понад 700 одиниць надійних і ефективних видів ракетно-артилерійського озброєння, бронетанкової і автомобільної техніки", – анонсує Міноборони РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування