Лукашенко згоден на спільну валюту з Росією за однієї умови

П'ятниця, 18 січня 2019, 14:07
Лукашенко згоден на спільну валюту з Росією за однієї умови

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав умови, на яких можливий розвиток союзного будівництва з Росією, в тому числі введення єдиної валюти.

Про це він заявив 18 січня на зустрічі напередодні 100-річчя білоруської дипломатичної служби, передає державне інформаційне агентство БЕЛТА

"Союз - будь ласка. Об'єднання - будь ласка, але це люди повинні вирішити, а не ми. Ми не відмовляємося від жодної тези. Якщо хтось мені починає говорити про об'єднання, то знову ж таки з даху: давай валюту спільну. Ми не проти спільної валюти, але це має бути спільна валюта, а не валюта Центробанку Росії", – заявив Лукашенко.

Президент Білорусі зазначив, що хоче рівні умови та підхід.

"Ми повинні захистити свій суверенітет і незалежність. Ми не проти росіян, поляків, литовців. Ми хочемо бути в будь-якому союзі, але жити у своїй власній квартирі. У нас ця квартира є. Наші сусіди, які б вони не були, ми їх не вибираємо, і ми готові з усіма будувати добрі, теплі, взаємовигідні відносини", – запевнив Лукашенко.

У той же час він заявив: "як би у нас не складалися відносини з Росією, ми ніколи не дозволимо, щоб у нас в Білорусі на цій святій землі погано ставилися до росіян".

Лукашенко заявив, що не вважає нинішній момент відносин з Росією якимсь критичним або гострим.

Нагадаємо:

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News