В Росії влаштували мітинг проти передачі Курил: "Геть путінську владу!"

Неділя, 20 січня 2019, 14:11
В Росії влаштували мітинг проти передачі Курил: Геть путінську владу!

У Хабаровську (РФ) пройшов мітинг проти передачі Курильських островів Японії.

Як повідомляє "Сибирь. Реалии", акція була узгоджена з владою, участь у ній взяли близько 500 осіб.

Після мітингу учасники пройшли ходою головною вулицею міста до площі Леніна.

"Курили наші! Геть путінську владу!", - лунали гасла у колоні.

Як заявили організатори мітингу, Курильські острови - "багаті місця для вилову риби, які нинішня влада хоче віддати Японії ні за що".

"Якщо влада побачить, що нас багато, вона прислухається і не зможе собі дозволити так просто роздавати наші землі", - заявили учасники акції.

 
 
 

У Москві 20 січня на Суворівській площі також пройшов мітинг проти передачі Курильських островів Японії.

Як повідомляє "Дождь" з посиланням на лідера "Лівого фронту" Сергія Удальцова, на узгоджену акції прийшли близько 2000 осіб.

За словами Удальцова, перед початком акції поліція  затримала двох або трьох осіб, які вигукували націоналістичні гасла. Лідер "Лівого фронту" зазначив, що мітинг "не націоналістичний, а цивільний, за нормальні відносини з Японією, але без торгівлі землями".

У мітингу брали участь прихильники "Лівого фронту", "Партії справи", КПРФ, незареєстрованої партії "Інша Росії" та інших. Серед виступаючих були колишній кандидат в президенти Росії Сергій Бабурін, екс-лідер бойовиків "ДНР" Ігор Стрєлков (Гіркін), протоієрей РПЦ Всеволод Чаплін.

Учасники акції прийшли з плакатами "Наші Курили не віддамо!", "Досить розпродавати Росію!", "Руки геть від Курил!", "Віддаємо Путіна замість Курил!".

 19 січня у Південно-Сахалінську пройшла неузгоджена акція протесту проти передачі Курильських островів. За підрахунками учасників акції, на центральну площу міста вийшли близько 300 осіб.

Поліція затримала одного з учасників акції. Його протримали у відділку поліції близько 2,5 годин і відпустили з протоколом за статтею порушення порядку проведення акції, повідомляє телеканал "Настоящее время" з посиланням на координатора руху "Время".

Чотири острова Курильської гряди - Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї - викликають територіальні розбіжності між РФ і Японією з кінця Другої світової війни, коли СРСР анексував території, які належали Японії. 

У 1956 році СРСР і Японія підписали декларацію про завершення військових дій, однак мирний договір так і не було підписано. 

У вересні 2018 р. президент РФ Володимир Путін закликав Японію підписати мирну угоду з Москвою "без будь-яких передумов"  до кінця року, щоб спробувати вирішити довготривалу територіальну суперечку.

У Японії у відповідь заявили, що не мають наміру укладати мирну угоду з РФ до вирішення територіальної суперечки, яка стосується Курильських островів.

У листопаді 2018 р. після зустрічі лідерів РФ і Японії Кремль повідомив про домовленість повернутися до радянсько-японського меморандуму 1956 року, за яким РФ погоджувалася передати Японії два з чотирьох островів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News