Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЄ ухвалить резолюцію щодо морської агресії РФ проти України – рішення Бюро

Понеділок, 21 січня 2019, 10:18

Бюро (керівний орган) Парламентської асамблеї Ради Європи більшістю голосів схвалило рішення про дебати із ухваленням резолюції щодо наслідків відкритої російської агресії проти України.

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

Засідання Бюро триває у закритому режимі, але за даними його учасників, переважна більшість депутатів підтримали винесення питання у залу у форматі "термінових дебатів", що передбачає ухвалення резолюції.

Остаточне рішення про "термінові дебати" має ухвалити сесійна зала, та зазвичай її затвердження є формальним.

Початково передбачалося, що резолюція щодо України матиме назву "Відкрита російська агресія проти України: зрив мирного процесу та загроза європейській єдності", таке формулювання пропонував голова української делегації Володимир Ар’єв.

Після дебатів керівний орган ПАРЄ пом’якшив формулювання і відмовився від згадок про "зрив мирного процесу" - документ матиме назву "Зростання напруження навколо Азову та Керченської протоки і загрози для європейської безпеки".

Один з ключових друзів Росії, нідерландець Тайні Кокс, намагався переконати колег віддати перевагу дебатам щодо проблем опозиції в Туреччині. У підсумку Бюро  підтримало пропозицію про дебати та резолюції з обох запропонованих питань.

Як відомо, Росія не надіслала до Страсбурга свою делегацію і буде відсутня на сесіях протягом всього календарного року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування