Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пінчука відповіли, чи оплачував він звіт про "справедливість суду" над Тимошенко

Понеділок, 21 січня 2019, 16:13

В олігарха Віктора Пінчука стверджують, що він не платив американським юристам, які визнали неполітичним суд над екс-прем’єркою Юлією Тимошенко під час президентства Віктора Януковича.

Про це "Українській правді" повідомила прес-служба бізнесмена.

"Розуміння компанії Skadden про те, що їх робота фінансувалась паном Пінчуком, є абсолютно невірним. Пан Пінчук не був джерелом жодних коштів для сплати гонорару компанії Skadden за підготовку доповіді, яка досліджувала судовий процес та осудження Юлії Тимошенко. Він жодної мірою не був відповідальний за ці витрати", – зазначили у прес-службі.

У Пінчука кажуть, що ані він сам, ані компанії, афілійовані з олігархом, ніколи не були клієнтами Skadden.

"Пан Пінчук та його команда не мали жодного відношення до роботи, зробленої  Skadden, включаючи підготовку чи розповсюдження їх доповіді", – стверджує прес-служба.

Нагадаємо:

  • З документів Мін’юсту США стало відомо, що Пінчук заплатив за звіт американської юридичної компанії Skadden, яка у 2012 році назвала неполітичним кримінальне переслідування Тимошенко.
  • За свою роботу юристи отримали більше 4,6 млн доларів, з яких лише 12 тисяч заплатив Мін'юст України, який був замовником звіту.
  • Американське слідство щодо ймовірного втручання у вибори 2016 року вивчає, серед іншого, зв'язки проросійських українців з політтехногом Полом Манафортом у контексті імовірної координації дій Кремля з кампанією Трампа.
  • Серед іншого, вивчалась робота Манафорта на президента-втікача Віктора Януковича, через яку політтехнологу мають винести вирок у економічних злочинах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: