Вбивство в ЦАР: радник президента підтвердив існування жандарма, який нібито стежив за журналістами

Вівторок, 22 січня 2019, 22:23

Радник президента Центральноафриканської Республіки Валерій Захаров заявив, що жандарм Еммануель Котофіо дійсно існує. Раніше проект "Досьє" повідомляв, що Котофіо стежив за убитими російськими журналістами Орханом Джемалєм, Олександром Расторгуєвим і Кирилом Радченком.

Про це Захаров розповів виданню "Фонтанка".

Він зазначив, що жандарм з іменем Еммануель Котофіо дійсно працює. Однак його не підвищили після вбивства журналістів, про що раніше повідомлялось.

Крім того радник президента ЦАР також підтвердив існування російського інструктора Олександра Сотова.

"Сотов дійсно працював інструктором в ЦАР. Розголошувати умови і зміст його контракту я не можу. На ваше прохання я з'ясував, що Котофіо є співробітником жандармерії, але ніякого підвищення не отримував", - відповів Захаров на прохання прокоментувати висновки проекту "Досьє".

Нагадуємо:

  • Співробітники "ЦУР" журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко і режисер Олександр Расторгуєв загинули в ЦАР.
  • Журналісти знімали там документальний фільм про роботу ПВК "Вагнер" - це був спільний проект "Центру управління розслідуваннями" і Расторгуєва.
  • Джемаль, Радченко і Расторгуєв планували відвідати базу на території маєтку Беренго, де, за даними ЗМІ, можуть перебувати найманці ПВК "Вагнер".
  • Пізніше "Дождь" з посиланням на джерела повідомив, що до вбивства російських журналістів в Центральноафриканській Республіці може бути причетна приватна військова компанія "Патріот", що там діє.
  • Згодом журналісти виявили, що водій групи російських репортерів, убитих в ЦАР, постійно підтримував зв'язок з людьми, що мають безпосереднє відношення до структур "кухаря Путіна" Євгена Прігожина.
  • За даними "Фонтанки", Захаров пов’язаний з Прігожиним та його структурами, зокрема "ПВК Вагнер".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...