НАЗК вимагає у Гриневич розібратися з ректором, який набрав у виш родичів

Середа, 23 січня 2019, 10:46

Національне агентство з запобігання корупції винесло припис міністру освіти і науки Лілії Гриневич через ректора Сумського педуніверситету Юрія Лянного, який працевлаштував у ВНЗ своїх родичів.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Агентство вимагає у Гриневич "вжити відповідних заходів та прийняти рішення для врегулювання потенційного конфлікту інтересів у ректора… Лянного", оскільки у його підпорядкуванні працюють дружина, брат та дружина брата.

Також НАЗК винесли приписи голові Конституційного Суду України Станіславу Шевчуку стосовно судді КСУ Сергія Головатого, який не передав належні йому корпоративні права в управління іншій особі протягом 30 днів після призначення на посаду, чим порушив закон про запобігання корупції.

Крім того, внесено припис голові Держрибагентства Ярославу Бєлову, оскільки його підлеглі не подають або подають невчасно декларації про доходи.

Також НАЗК направило до суду 2 протоколи про адмінпорушення стосовно депутата Київради Максима Конобаса.

Відзначається, що Конобас не повідомив про конфлікт інтересів та проголосував за прийняття порядку денного Київради, де було питання передачі землі його компанії.  

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування