Поліцейський бив затриманих – ДБР просить відсторонення й домашнього арешту

Середа, 23 січня 2019, 12:11

Слідчі мелітопольського територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили сержанту патрульної поліції Запоріжжя про підозру у побитті затриманого.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Сержанта підозрюють у побитті затриманого у райвідділі – підозру оголошено за ч. 2 ст. 365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу якщо вони супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства).

За даними слідства, екіпаж поліції доставив до одного із відділів поліції Запоріжжя групу людей після бійки у місцевому кафе.

"Один із затриманих, котрий не брав участі у бійці, висловлював незадоволення діями поліції. Внаслідок цього, між правоохоронцем та чоловіком виник конфлікт, в ході якого працівник поліції невмотивовано застосував силу до опонента", – зазначає ДБР.

Постраждалий звернувся із заявою про побиття до теруправління ДБР у Мелітополі.

За висновком судово-медичної експертизи, внаслідок дій сержанта поліції постраждалий отримав відкритий перелом кісток носа та струс головного мозку.

Дані травми експертиза кваліфікувала як легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

Слідчі також з’ясували, що цей поліцейський уже застосовував силу до затриманих. 

Враховуючи це, слідчі Мелітопольського теруправління ДБР направили до суду клопотання про відсторонення працівника поліції від посади та обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...