Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК просить світ ретельно відбирати спостерігачів на вибори: Є загроза від Росії

Середа, 23 січня 2019, 12:15

Центральна виборча комісія нагадує, що Росія визнана країною-агресором і окупантом в Україні, і просить іноземні держави та міжнародні організації враховувати це під час прийняття рішень про направлення офіційних спостерігачів на вибори президента.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

"Комісія звертає увагу всіх іноземних держав та міжнародних організацій, які мають намір здійснювати спостереження за ходом виборчого процесу, що… Російську Федерацію визнано державою-агресором, яка чинить злочин агресії проти України та здійснює тимчасову окупацію частини її території", - йдеться в повідомленні.

Також у ЦВК нагадали про кримінальну відповідальність за перетин кордону України для заподіяння шкоди інтересам держави, або особою, якій заборонено в'їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора поза пунктами пропуску або за підробленими документами.

Відзначається, що подібним нагадуванням Центрвиборчком хоче "мінімізувати ризики та загрози втручання Російської Федерації в проведення виборів".

Раніше голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Росія отримала від ОБСЄ запрошення на вибори в Україні.

"Українська правда" звернулась до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з проханням прокоментувати запрошення для Росії.

Однак СММ ОБСЄ надіслала відписку навіть не на спеціальному бланку, а просто в тексті електронного листа про те, що "всi питання стосовно виборiв мають бути адресованi до прес-служби ODHIR Warsaw".

Нагадаємо:

  

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування