Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туреччина попередила Україну про візит консула до анексованого Криму

Середа, 23 січня 2019, 13:06

Українську владу попередили про візит до окупованої Керчі консула Туреччини в Новоросійську Юнуса Емре.

Про це написав посол України в Туреччині Андрій Сибіга у Twitter:

"Українська сторона дипканалами була поінформована про наміри турецьких консулів відвідати окупований Крим для надання першочергової консульської допомоги у зв'язку із загибеллю громадян Туреччини внаслідок інциденту з двома суднами 21 січня".

"Ця ситуація жодним чином не змінює тверду позицію Туреччини щодо Криму, яка полягає у невизнанні окупації українського півострова Росією, і, за запевненнями турецької сторони, є вимушеним кроком, зумовленим терміновими гуманітарними обставинами", – наголосив посол.

"Ганьба російським "медіа", які перетворили рутинний консульський візит на чорну піар-акцію і завідомо програшно намагаються просунути свій наратив про начебто міжнародне "визнання" Криму, якого немає і не буде, спекулюючи навіть на людських трагедіях, на людських смертях", – додав Сибіга.

Генконсул Туреччини в Новоросійську Юнус Емре Озігджі прибув до Керчі у вівторок ввечері і одразу попрямував на борт буксира "Меркурій", де перебувають врятовані й загиблі моряки з танкерів, що загорілися в Чорному морі, повідомило "РИА Новости Крым".

Юнус Емре Озігджі в Криму
Юнус Емре Озігджі в Криму
Олексій Мальгавко, РИА Новости

23 січня в Міністерстві закордонних справ Туреччини підтвердили загибель 4-х громадян країни в результаті вибуху і пожежі на танкерах "Маестро" і "Кенді" поблизу Керченської протоки. 8 із 16 громадян Туреччини врятували, ще 4-х зниклих шукають, інформує "Радіо Свобода".

Нагадаємо:

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...