Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Лідер опозиції Венесуели заявив, що країна ні з ким не розриває дипвідносин

Четвер, 24 січня 2019, 01:35
Лідер опозиції Венесуели заявив, що країна ні з ким не розриває дипвідносин

Спікер Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо, який оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента, заявив, що країна зберігає дипломатичні відносини з усіма державами.

Про це він написав у Twitter.

"На основі повноважень, даних мені Конституцією, повідомляю, що ми є суверенною державою і продовжуватимемо дипломатичні відносини з усіма країнами світу", - йдеться у його заяві.

Гуайдо склав присягу під час багатотисячного мітингу у Каракасі. Прихильники скандували "Забирайся, Мадуро" та "Гуайдо президент". Поліція застосувала сльозогінний газ для розгону протестувальників.

Після заяви Гуайдо на акції протесту проти Мадуро вийшли жителі інших міст Венесуели. Як повідомляє видання El Nacional, відомо про щонайменше 8 загиблих під час сутичок з поліцією.

За інформацією порталу, щонайменше 4 людини загинули в одному з неспокійних штатів країни - Барінас.

Також повідомляється, що збройні сили Венесуели підтримують Мадуро - про це заявив міністр оборони Падріно Лопес, передає El Nacional.

"Солдати не приймуть президента, якого нав'язують для захисту темних інтересів, самопроголошеного і незаконного. Армія буде захищати Конституцію країни і забезпечувати суверенітет", - написав він у Twitter.

Нагадаємо:

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування