У рейтингу "хороших країн" Україна опинилася посередині

Четвер, 24 січня 2019, 11:57

Україна посідає 75 позицію за внеском у спільне благо людства серед 153 країн.  

Рейтинг The Good Country Index враховує 7 сфер: наука і технології; культура; міжнародний мир і безпека; світовий порядок; планета і клімат; процвітання й рівність; здоров’я і благополуччя.

Перша десятка
Перша десятка "хороших країн"
Натисніть, щоб збільшити

Україна – лідер за внеском у науку й технології (туди зараховують такі показники, як кількість іноземних студентів, експорт журналів, міжнародні публікації, Нобелівські премії й патенти).

За внеском у культуру Україна посідає 55 позицію: тут враховують не лише створення культурних цінностей та надання послуг, але й свободу преси та свободу пересування.

Україна – в першій половині списку за внеском у світовий порядок: 41 місце (враховують такі показники, як благодійність, прийняття чи створення біженців, кількість народжених).

За процвітанням і рівністю Україна на 81 позиції, за внеском у світове здоров'я і добробут – на 103-й, за внеском у благополуччя планети і клімату – на 133 позиції.

Найгірший показник нашої країни – безпека: тут Україна на 131 сходинці.

В рейтингу
В рейтингу "хороших країн" Україна 75-та

Перша десятка "хороших країн" виглядає так: Фінляндія, Ірландія, Швеція, Німеччина, Данія, Швейцарія, Норвегія, Франція, Іспанія й Канада.

Сполучені Штати Америки посідають 40-ву, а Росія – 41 сходинку рейтингу.

Росія посідає 41 сходинку в The Good Country Index
Росія посідає 41 сходинку в The Good Country Index

Грузія – на 39 місці. На одну позицію її випереджає Угорщина. Польща – на 30 сходинці.

Найменш "добрими" за впливом на світ, за даними The Good Country Index, є Сурінам, Мавританія, Ємен, Лівія та Ірак (149-153 позиція відповідно).

Укладачі The Good Country Index наголошують, що не хочуть бути моральними суддями країн, а хочуть виміряти, як кожна країна сприяє загальному благу людства і як шкодить. "Хороша країна" – та, яка, дбаючи про свій народ, не шкодить, а краще допомагає іншим.

Аналітики використовували дані США та інших міжнародних організацій.

В інфографіці довша лінія праворуч означає "більше хорошого, ніж середнє", а довша лінія ліворуч – "менше хорошого, ніж середнє". Сіра центральна лінія – немає даних за цим індикатором.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...