Порубана машина і побиті журналісти: "охоронців" копальні піску допитують

П'ятниця, 25 січня 2019, 08:03

Поліція розцінює напад на знімальну групу "Стоп корупції" на Видубичах у Києві як розбій, дев'ятьох осіб, які назвалися охоронцями, допитують.

Про це повідомляє Національна поліція Києва.

В четвер ввечері на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що по вулиці Промислова у Голосіївському районі "група невідомих на кількох автомобілях з іноземною реєстрацією пошкодили сокирою їхню машину, застосували аерозольні балончики, побили журналіста та забрали сумку з грішми та речами".

Потерпілого з тілесними ушкодженнями доставили в лікарню.

Для розшуку транспортних засобів, які вказав заявник, у столиці ввели план "перехоплення". За словами потерпілих, один із транспортних засобів після нападу поїхав у сторону міста, однак згодом повернувся на огороджену територію, тож спецпризначенці зайшли туди.

Порубана машина
Порубана машина
Фото Нацполіції

На місці події поліцейські виявили дев’ятьох осіб, які назвалися охоронцями, а відтак їх доставили до управління поліції. З ними проводяться слідчі дії, одного із них потерпілі впізнали як нападника.

 
НПУ

Одного чоловіка вже затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Діям інших після перевірки дадуть правову оцінку.

Окрім того, проведено обшук на території, на яку вказали потерпілі. У ході обшуку вилучили мобільні телефони осіб, які перебували там, сокиру, газовий балончик, два ножі, три пристрої для відстрілу гумових куль із дозвільними документами, мисливський карабін, стартовий пістолет іноземного виробництва, патрони і три автомобілі.

Потерпілий, якого доставили у лікарню, зі слів медпрацівників, отримав черепно-мозкову травму, опік слизової оболонки очей. Після надання допомоги він залишив лікарню.

За фактом нападу розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу (розбій). За вчинення такого правопорушення передбачено від 7 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо:

  • Координатор проекту "Стоп корупції" Роман Бочкала заявив, що на його журналістів, які знімали видобуток піску на Видубичах, напали незаконні добувачі піску: одному журналісту вибили зуба, оператору завдали травму голови, авто порубали сокирою, вкрали речі.

УП, оновлено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News