Спецоперація на Закарпатті: знайшли гроші, зброю і сигарети

П'ятниця, 25 січня 2019, 11:06

За підсумками спецоперації на Закарпатті прикордонники виявили зброю, майже 47 тисяч євро, більше 7 тисяч доларів та 11 ящиків сигарет.

Про це 25 січня повідомив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Прикордонник зазначив, що у четвер оперативники ДПСУ та спецпідрозділ "Дозор" було провів обшуки за 13 адресами у населених пунктах Рахів, Ділове, Костилівка, Солотвино та Нижня Апша Закарпатської області. 

"За результатами проведених обшуків виявлено 46 600 євро, 7 380 доларів, пістолет "ТТ" та 7 набоїв до нього, два травматичних пістолета та 86 набоїв до них, сигарети (11 ящиків) та 2 радіостанції", - написав Слободян.

Наразі на Закарпатті тривають невідкладні слідчі дії.

Читайте також:

 Мукачівський трикутник. Контрабанда, Правий сектор та закляті друзі

Нагадаємо:

  • Прикордонники почали розслідування незаконного переправлення через державний кордон осіб та тютюнових виробів ще навесні 2018 року.
  • У листопаді 2018 року, під час відпрацювання одного із епізодів, контрабандист автомобілем наїхав на офіцера-прикордонника Вадима Березенського, в результаті чого останній невдовзі помер. 
  • 24 січня на Закарпатті озброєні силовики почали проводити спецоперацію із застосуванням спецтехніки.
  • У 2017 році силовики проводили подібну масштабну спецоперацію з броньовиками і вертольотами на Закарпатті для протидії контрабанди.
  • У 2015 році у Закарпатській області стався збройний конфлікт, ймовірно, через контрабанду сигарет між Правим сектором та оточенням депутата Ради Михайла Ланьо.
  • Тоді 20 озброєних осіб у камуфляжній формі з написами "Правий сектор" влаштували стрілянину у кафе, де загинули 4 особи, декількох було поранено.