Бойовика з "Війська Донського" впіймали у Харкові з арсеналом гранат

П'ятниця, 25 січня 2019, 16:42

Співробітники СБУ затримали у Харкові бойовика терористичної організації "Л/ДНР" із арсеналом гранат.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав начальник прес-служби Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зазначається, що мешканець Харкова, уродженець однієї з республік Кавказу, у 2014 році за власною ініціативою почав співпрацювати з російсько-терористичними військами, які окупували території Луганської і Донецької областей.

"Бойовик перебував у складі незаконних збройних формувань "ДШБ ДНР", "Козача спілка "Війська Донського ДНР", спеціалізуючись на диверсійно-розвідувальній діяльності. У складі батальйону терористів "ЛНР" "Заря" харків’янин також брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України поблизу м. Дебальцеве", - сказано у повідомленні.

СБУ заявляє, що повернувшись на Харківщину для "відпочинку", бойовик продовжував підтримувати контакти з представниками терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР", а також вербував місцевих мешканців для участі у незаконних збройних формуваннях.

За інформацією силовиків, найближчим часом зловмисник планував знов виїхати на окуповану територію та приєднатися до бойовиків "ЛНР".

Правоохоронці провели обшук приватного домоволодіння у Харкові, де мешкав зловмисник, під час якого виявлено та вилучено сім бойових гранат Ф-1, РГД-5 та РГ-42 із запалами, а також дві тротилові шашки загальною вагою 400 грамів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...