Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини дня: зріс держборг України та пригоди Зеленського у ЦВК

П'ятниця, 25 січня 2019, 20:41

У Києві напали на знімальну групу "Стоп корупції", 20 кандидатів зареєстрували кандидатами в президенти, а державний борг України зріс через транш МВФ – новини, які були актуальні 25 січня.

Про корупцію

У Києві побили і пограбували знімальну групу "Стоп корупції". Журналісти, разом з двома правозахисниками, прибули на місце, де незаконно видобувають пісок. Там їх зустріли озброєні молодики, які "приснули газом в обличчя журналісту, повалили на сніг і почали гамселити. Була стрільба та погрози, що наступного разу вб’ють".

Про війну

У п’ятницю на Луганському напрямку бойовики обстріляли автомобіль українських військових, внаслідок чого один солдат загинув, четверо отримали поранення.

У відповідь українські військові застосували вогневі засоби і завдали противнику втрат. Усього ж за добу бойовики тричі порушили режим припинення вогню.

Про вибори

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатами у президенти ще сім політиків – серед них лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, член партії "Опозиційний блок – Партія миру та розвитку" Олександр Вілкул та інші. В п’ятницю ввечері ЦВК зареєструвала ще й главу Соціалістичної партії Іллю Киву.

Загалом уже є 20 зареєстрованих кандидатів у президенти України.

25 січня документи до ЦВК для реєстрації кандидатом у президенти подав й шоумен Володимир Зеленський. Він заявив, що збирається на цю посаду лише на один термін – "щоб змінити систему і передати Україну в руки нового покоління політиків". Водночас стали відомі статки Зеленського. В його декларації про доходи – майже півмільйона доларів на банківських рахунках, декілька квартир у Києві та орендоване житло у Британії. А ще дорогі годинники, автівки, будинок на Київщині і понад мільйон гривень. Крім того, журналісти зафіксували, як співробітники ЦВК брали у Зеленського автографи під час оформлення документів.

Про гроші

Державний борг України зріс через транш МВФ. Станом на 31 грудня він становив 78,32 мільярдів доларів. В національній валюті держборг зріс на 46,15 мільярдів – до 2,169 трильйонів гривень.

Про назви країн

Грецький парламент ратифікував угоду про зміну назви Македонії – тепер країна буде називатися Республіка Північна Македонія. Це сприятиме вступу держави у НАТО.

Про Шевченка

Тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко причетний до розвитку компанії російського олігарха Романа Абрамовича, яка видобуває золото в Росії. З 2015-го екс-футболіст є співвласником інвестиційної брокерської компанії, яка залучає інвесторів у бізнес.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування